Dlaczego w 2021 warto zrobić tofu fetę? - Wegetariańskie

feta z tofu

Pani dietetyk opowiada o racjonalnym żywieniu

Ostatnio odkryłam niesamowicie interesujący kanał na YouTube. Jego głównym wątkiem jest gotowanie, a dokładnie kuchnia wegańska. Pani dietetyk opowiada o racjonalnym żywieniu i przygotowuje przepisy wegańskie. Co prawda śledze

Dlaczego w 2021 warto  zrobić tofu fetę? - Wegetariańskie feta z tofu
nie kanału nie sprawiło, że stałam się weganką ale coraz rzadziej sięgam po mięso, a swój jadłospis urozmaicam dużą większą ilością warzyw. Przepisy wegetariańskie, bo na weganizm nie jestem jeszcze gotowa, stały się tak naprawdę bazą mojej kuchni. Strasznie się cieszę, że odkryłam ten kanał i zaczęłam zmieniać swoje życie.


Jednak zarówno przepisy wegetariańskie które dopuszczają

Czym jest kuchnia wegańska? Otóż jest to spożywanie produktów tylko i wyłącznie pochodzenia roślinnego. Przepisy wegańskie to przepisy gdzie używa się jako składników warzyw i owoców. Wydawać by się mogło, że nie za bardzo da się z tego przygotować coś naprawdę dobrego. Jednak zarówno przepisy wegetariańskie, które dopuszczają produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mleko, czy jaja, jak i wegańskie są na tyle urozmaicone, że jesteśmy w stanie jeść tylko w ten sposób. Przekonasz się o tym jednak tylko wtedy, jeśli wdrożysz się na serio w tę dietę.


Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek

Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.